Wpisany przez Krzysztof Żołądek środa, 18 sierpnia 2010 19:24
Składniki:
- mąka pszenna,
- kwaśne mleko,
- 1 łyżeczka sody,
- szczypta soli;
Przygotowanie:
Składniki mieszamy i wyrabiamy z nich ciasto. Powinno być gęste w konsystencji. Formujemy je w cienkie placki i pieczemy na blasze. Nasi dziadkowie piekli je bezpośrednio na piecach, które dziś można zobaczyć już chyb tylko w skansenach. Smak jednak pozostał tez sam. Życzymy zatem smacznego!
Wszelkie prawa do zamieszczanych w serwisie zdjęć i tekstów należą do ich autorów. Wykorzystanie do celów druku i kopiowanie na inne strony internetowe zdjęć i tekstów zamieszczonych w serwisie możliwe jest jedynie po otrzymaniu pisemnej zgody autora.
Chcesz skontaktować się z autorem tekstu, masz swoją ciekawą propozycję, która może wzbogacić serwis swietokrzyskie.org.pl lub zauważyłeś gdzieś błąd w tekście? Daj nam o tym znać. Na Wasze maile postaramy się odpowiedzieć jak to tylko będzie możliwe, jednak w terminie nie dłuższym niż 24 godziny.
kontakt@swietokrzyskie.org.pl